fondtorgsnämnden logo
Fondtorgsnämnden logo
sök

Sök

Fondtorgsnämndens kansli fortsätter rekrytera

Fondtorgsnämndens kansli fortsätter utöka organisationen inför vårens upphandlingsstart och söker nu fem nya medarbetare inom juridik, kommunikation, kvalitativ och kvantitativ investeringsanalys till kanslifunktionen. Den nya kompetensen kommer att vara betydande för att Fondtorgsnämnden ska kunna leverera på uppdraget och säkerställa att de fonder som erbjuds spararna på premiepensionens fondtorg är kostnadseffektiva, hållbara, lämpliga, kontrollerbara och av hög kvalitet.

Fondtorgsnämndens kansli söker nu följande roller:

  • Fondjurist: Fondtorgsnämnden söker en jurist med erfarenhet av fondregelverken och som vill vara med i arbetet att upphandla och granska fonder till fondtorget för premiepensionen. Du kommer arbeta med komplexa juridiska frågor som kan uppstå i avtalsrelationen med fondförvaltarna, utreda rättsliga frågor samt granska avtals- och regelefterlevnad. Ansök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Fondupphandlare: Till enheten för upphandling och produktstrategi söker Fondtorgsnämnden dig som är strukturerad och processorienterad med god analytisk förmåga och kännedom om fondförvaltning som vill vara med och förbereda upphandlingar och ta fram upphandlingsunderlag. Du kommer att driva upphandlingsprocessen i nära samarbete med myndighetens andra enheter och kommunicera med externa leverantörer och fondförvaltare. Ansök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Kommunikatör: Fondtorgsnämnden söker dig som vill vara med och utforma den externa och interna kommunikationen och verkställa myndighetens kommunikationsstrategi. Vi söker dig med mycket god känsla för det skrivna ordet och ett stort intresse för att förmedla budskap genom ord, ljud och bild. Ansök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Kvalitativ analytiker: Fondtorgsnämndens kansli söker dig med god kännedom om den internationella kapitalförvaltningsbranschen, olika affärsmodeller, regleringar och interna processer som berör fondbranschen. Du vill arbeta med avancerad analys av fonder, fondstrukturer och bakomliggande fondbolag, men även med att utvärdera hur förvaltarna integrerar hållbarhet i sin förvaltning samt hur de jobbar med aktivt ägande. Ansök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Produktstrateg: Till enheten för upphandling och produktstrategi söker Fondtorgsnämnden en produktstrateg för att arbeta med utvärdering och utformningen av produktutbudet på torget. Med ett affärsinriktat förhållningssätt, god analytisk och kommunikativ förmåga och kännedom om fondförvaltning kommer du vara med och tillgodose spararnas behov om ett brett och högkvalitativt utbud av fonder. Ansök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I arbetet mot visionen att ge spararna högre och tryggare pension, ges medarbetarna stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten och inte minst att bidra till en samhällsviktig funktion i en växande organisation med en dynamisk och utvecklande arbetsmiljö.

Organisatoriskt kommer du att vara anställd av Pensionsmyndigheten där du ingår i den särskilda organisation som arbetar för Fondtorgsnämnden. Se alla lediga tjänster här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.