fondtorgsnämnden logo
Fondtorgsnämnden logo
sök

Sök

Fondtorgsnämndens kansli presenterar nyrekryteringar och stärker myndigheten inför vårens upphandlingsstart

Fondtorgsnämndens kansli växer i snabb takt och ny kompetens har anslutit till myndigheten under vintern, som en del av förberedelserna inför den upphandlingsstart som ska ske våren 2023. Myndigheten ska upphandla cirka 30 kategorier fram till 2025, och stärker därför samtliga enheter för att säkra både en kvantitativ och kvalitativ granskning innan, under och efter upphandling – allt med målet att skapa ett fondtorg av hög kvalitet som ger tryggare och högre pension för pensionsspararna.

Myndigheten har under hösten tagit stora steg framåt i verksamhetens utveckling, och ett flertal rekryteringar har gjorts på viktiga positioner. Fondtorgsnämndens kansli kan nu stolt presentera ytterligare sju medarbetare som anställts, som med sin mångåriga samlade kompetens kommer att vara betydande i den fortsatta utvecklingen och upphandlingsarbetet.

Nadine Viel Lamare kommer att ta sig an det viktiga uppdraget som hållbarhetsstrateg och kommunikationsansvarig. Hon kommer senast från Naturvårdsverket och har en mångårig erfarenhet av hållbarhetsarbete, kommunikation och förvaltning från organisationer så som Transition Pathway Initiative (TPI), Första AP-fonden, AP-fondernas etikråd samt EU:s plattform för hållbar finansiering.

”Jag ser fram emot att vara del av ett starkt upphandlingsteam som ser hänsyn till hållbarhet som en central framgångsfaktor för att skapa god avkastning och därmed en trygg och bra pension för svenska pensionssparare”, säger Nadine, som ansluter till Fondtorgsnämndens kansli 30 januari 2023.

Ett antal nya medarbetare har redan anslutit till kansliet, där enheten för operativ granskning och övervakning fått ny kompetens i Marek Loutfi, som anslöt i början av oktober, och Fredrik Olofsson som anslöt i början av december. Marek har tidigare erfarenhet från både statliga och kommunala myndigheter och har senast arbetat som granskare och tidigare med överförmyndarfrågor och ekonomiska redovisningar. Fredrik ansluter i rollen som fondutredare, med mångårig erfarenhet från Tillväxtverket, och har en bakgrund inom operativt arbete med riskkapital och med förvaltning av fonder.

För att ytterligare stärka granskningsenheten ansluter Claes Alvin under januari 2023. Med en 20-årig bakgrund från både bank och fondbolag, och med gedigen erfarenhet av tillsyn, övervakning och finansmarknadsfrågor från sina senaste 13 år på Finansinspektionen och Ekobrottsmyndigheten, kommer Claes bidra med värdefull kunskap till enheten i granskningsfrågor.

Två andra viktiga rekryteringar är organisationens tillskott till Juridik, båda med lång erfarenhet inom upphandlingsrätt. I januari 2023 ansluter Lars Paulsson, som har arbetat som jurist inom upphandlings- och avtalsjuridik samt med allmän myndighets- och affärsjuridik i cirka 30 år. Han ansluter närmast från Region Stockholm och har erfarenhet från både offentlig och privat sektor, från bland annat Riksdagsförvaltningen, Försäkringskassan, Lernia, AcadeMedia samt från advokatbyrå. Rita Helawi, som börjar på myndigheten i februari 2023, har bred kompetens inom offentlig upphandling. Hon ansluter med gedigen erfarenhet inom överprövning, kvalitetssäkring, rådgivning och utveckling på stora upphandlande myndigheter, senast på Stockholms Stad, och tidigare med skatterätt på Skatteverket.

Till Administrationsfunktionen har Fondtorgsnämndens kansli rekryterat Dilan Botrous för att bland annat stötta kansliet i dess arbete att förbereda inför nämndens sammanträden, och i samverkande arbete med Pensionsmyndigheten som är värdmyndighet till Fondtorgsnämnden. Hon har tidigare erfarenhet från arbete på bank, inom kundtjänst och som privatrådgivare och ser fram emot att arbeta med frågor som kan göra skillnad för de svenska spararna när hon börjar sin tjänst i januari 2023.

Fondtorgsnämnden ser fram emot att få välkomna de nyanställda till kansliet och det fortsatta arbetet med att utveckla myndigheten och upphandlingsprocessen.